Sigrun Loe Sparboe (f.1983) er låtskriver og sanger fra Harstad og slapp sitt fjerde soloalbum sept 2021. Avisa Framover skriver det er "Vakker visekunst som kryper inn under huden på deg". Utgivelsen ble markert med en omfattende lanseringsturné og både plata og turneen høstet strålende kritikker.

Musikkmagasinet Musikknyheter har omtalt Sparboe som et av de største låtskrivertalentene i landet!

Sparboe ble tildelt den høythengende Nopas musikk- og tekstpris 2015 og hennes låter er å høre på riksdekkende radio. I 2018 mottok hun Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement for både barn og eldre.

Artisten med den unike tilstedeværelsen på scenen, har de siste årene spilt flere hundre konserter rundt om i hele Norge.

Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. " (Anders Ekelund, Musikknyheter)

Sigrun har 3 utgivelser seg bak seg med Sigrun & The Kitchen Band, men det var da hun slapp sin solodebut ”Uten at du vet det” i sept.2013 at hun for alvor markerte seg som artist. Solodebuten høstet glimrende kritikker hvor musikknyheter gir hele 9/10 kuler, NRK P1 ”En feiende flott 5ér” (Under lupen), mens det internasjonale musikkmagasinet Famous Last Words omtaler Sparboe som ”Norways newest folk sensation” og rangerer albumet til det 3.beste av året.

Sigrun har gjort en rekke turneer for Den Kulturelle Spaserstokken og har utvikla barneforestillinga "Ta plass, Kontrabass!" i samarbeid med Arktisk filharmoni.

Sigrun er niese av en av Norges mestselgende artister på 60 og 70tallet, Kirsti Sparboe.

Anders Ekelund i Musikknyheter gir debutplata 9/10 kuler og skriver: "Vidunderlig visemelankoli! På denne plata fremstår Sparboe som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likvel jordnær måte. Det hviler noe tungt og eksistensielt og deilig over låtene på "Uten at du vet det" . Musikk er så vakkert når det gjøres på den rette måten. Denne plata er soundtracket til høsten."